0

Ulošci za obuću

Dinamika suvremenog života  tjera nas da većinu dan provedemo  na “nogama “, bilo zbog radnog mjesta, ili zbog cijelog niza obaveza, koje su svakodvnevno pred nama.

Na kraju  dana stopala nas  svojim signalima podsjećaju na umor i stres kojem su izložena. Bolna i otečena stopala, bol u koljenima, kukovima, te lumbalnom području ukazuju na poremećaj statike stopala.

Problem nastaje kada ti signali  počinju stizati već na početku dana.

 Činjenice govore da 80% stanovništva ima potrebu za određenom potporom svojih stopala.

 U tu svrhu razvijen je cijeli niz uložaka za obuću, koji  podupiru i rasterećuju stopalo, te na taj način pomažu u eliminaciji napora.

 

Zadatak anatomskog uloška  je  da stopalo održi u formi i gabaritima idealnog zdravog stopala, čime se tijelu vraća idealna statika i polako nestaju problemi.

Većina deformiteta stopala smatra se lakšim deformitetima i mogu  biti sanirani standardnim ulošcima.  Jači deformiteti saniraju se ulošcima izrađenim po mjeri . Takva stopala pregledavaju se skenerima za stopala, te se na temelju pregleda i skena određuje  vrsta  i intezitet anatomskog uloška.

 

PEDAG ulošci se već 60 godina  izrađuju ručno, od pomno biranih materijala,  namijenjeni  su za sve vrste stopala kao i za svaku aktivnosti .

 Asortiman PEDAG uložaka izuzetno je širok i vrlo sofisticiran.U ponudi se nalaze ulošci za osobe  sa izraženijim  deformitetima stopala,  pa sve  do uložaka za  vrhunske sportaše, kod kojih ulošci služe za pravilan raspored opterećenja, te reduciranja stresa stopala za vrijeme bavljenja sportom.

U ponudi postoje ulošci koji su namijenjeni i najmanjoj korekciji pri  nošenju u svečanoj, modernoj, radnoj, sportskoj, specijalnoj i ostaloj obući .

Osim funkcije podupiranja stopala, ulošci Pedag su istovremeno i ulošci protiv znojenja , neugodnih mirisa, gljivičnih oboljenja, hladnih ili žarećih stopala.

 Svakodnevnim praćenjem stupnjeva deformiteta stopala, utvrđeno je da se kod velike većine ljudi stupanj  deformiteta smatra lakšim . Stoga se većina deformiteta može uspješno sanirati nošenjem standardiziranih uložaka. Manji postotak zahtijeva izradu uložaka po mjeri, što se radi na temelju   2D scana stopala, čime se postavlja dijagnoza.

PEDAG ulošci rješenje za slučajeve lakših i težih deformiteta.